Orkidé omsorg for dig

Mange mente, at orkidé pleje var hårdt eller forbeholdt de rige. Der er mere end 255.000 arter af orkideer, der findes, og de trives alle i deres naturlige levesteder i Sydøstasien. Det er ikke svært at give dem den pleje, de har brug for. Hvis du er interesseret i at lære at pleje orkideer, vil du finde det nemt at gøre det, hvis du holder dig til nogle enkle regler.

Hvor din Orchid vil bo

Det vil blive bestemt af orkidé, som du vælger, hvor de vil blive dyrket. Overvej det klima, hvor du bor for at hjælpe dig med at beslutte, hvilke orkideer der er nemmest at pleje. Du kan passe på sarte orkideer i varmere klimaer. Hvis du bor et sted med et køligere klima som USA, er det bedre at holde dine orkideer i køligere områder.

Pottemuldsmaterialerne

Du skal først forstå, at orkideer kræver den korrekte form for pottemuld materialer. Det rigtige pottemuldsmateriale til din orkidé afhænger af dets særlige miljø. Du kan dyrke fantastiske blomstrer indendørs og udendørs, hvis du følger disse orkidé pleje tips.

Anlægget

Pottemuld materiale er en vigtig overvejelse, når du vælger en orkidé plante. Pottemuldsmaterialet bør ikke være porøst. Dette vil sikre, at dine orkideer er beskyttet mod eventuelle skader. Det vil også sikre, at rødderne ikke er overfyldte.

En gryde, der er porøs nok til, at rødderne holdes tæt på sin base, vil gøre det lettere at opretholde uret på dem. Hvis din gryde er for stor, vil det være nødvendigt at fjerne planten fra gryden og placere den i en anden beholder.

Pottemuldsmediet

Din orkidé miljø vil diktere den type medium, du vælger. En pottemuld medium designet til at holde i fugt vil fungere godt for orkideer, der lever i fugtige miljøer. Der bør anvendes en blanding af forskellige kvaliteter. Dette vil sikre, at din plante forbliver fugtig.

Brug et pottemuldsmedium, der gør det muligt at dræne vand. For de planter, der er mere fugtige, kan du overveje at bruge lidt tørmoser.

Puljen

Der er mange typer af orkidé potter til rådighed. Du kan blive forvirret over, hvilken pulje du skal købe, i betragtning af antallet af muligheder. Start i det små, hvis det er din første gang. Det er bedre at have noget let, når du er klar til repotting. Det næste skridt er at vælge den rigtige type pot. Har du en plastik- eller keramikpotte? Hvis du svarede ja, så skal du bruge plastik potter. Du bør vaske din plastik potter godt eller bruge en luftfugter for at sikre, at de ikke forårsager skade på din plante. Du kan vaske plastikpotter med blegemiddelvand. Du kan bruge både træ og plast potter til at dyrke orkideer. Hvis du er nødt til at flytte din orkideer, bør du tage plastik pot med dig.

rod

epifytter|terrestriske

Levetiden

Det kan interessere dig at vide, hvor ofte orkideer skal vandes. Dette er et almindeligt spørgsmål, der kan forårsage forvirring og bekymring for selv de mest erfarne producenter. Vanding orkideer skal gøres, når pottemuld medium har tørret en smule. Husk, at orkideer kræver vand i moderation. Fordi orkideernes rødder altid udsættes for elementerne, kan de ikke lide at blive våde. Orkideer kan også lide at tørre, før de vandes igen. Sørg for at lade dine orkideer tørre helt, før du vander dem igen.

Puljestørrelse

Puljens størrelse har også en betydelig indflydelse på, hvor længe dine orkideer lever. Potten, hvor orkidéen vil vokse, kan blive påvirket af dens art. Du skal bruge en gryde, der er mindst to- eller tre inches høj, hvis du ønsker at dyrke den epifytiske orkidé. Du skal bruge en mindre gryde til andre orkidéarter. Overvej også, hvordan puljen vil dræne.

Skriv kommentar